Take a fresh look at your lifestyle.

آشنایی با خواص ازگیل

688

ازگیل مدر، اشتها آور، آرام بخش، قلیایی کننده خون و ا تقویت کننده بدن محسوب می شود.

از گیل به علت داشتن ماده منیزیم در درمان پروستات اثر خوبی دارد.

از گیل سرشار از ویتامین های: «ب» و «ث» و عناصر معدنی دنگنز، پتاسیم، کلسیم، فسفر، آهن، قند، تانن و سلولز و اسید سیتریک است. از گیل دارای مقدار زیادی هیدرات و میوه مؤثر در تقویت خون بدن است.

از گیل، میوه درختی است که در اواخر پاییز و اوایل زمستان می رسد.

گل های درخت ازگیل، سفید و میوه آن شبیه زالزالک است، با این تفاوت که میوه از گیل درشت تر و قهوه ای رنگ وطعمش شیرین و کمی گس است. هسته آن را می کارند و درخت ازگیل را به درخت گلابی نیز پیوند می زنند.

قسمت های مورد استفاده درخت ازگیل، برگ و میوه آن است. اسم فارسی از گیل «أردف» و «گیل» بوده است. از گیل دارای ماده ای به نام تانن است که بهترین دارو برای درمان عفونت های روده بزرگ است.

ویتامین «ب» از گیل، اعصاب را تقویت می کند و از نظر تغذیه اهمیت دارد.

از گیل را به صورت خام به عنوان میوه لذیذ، مطبوع و تقویت کننده مصرف می کنند و از آن شربت و کنسرو از گیل تهیه می کنند.

مصرف از گیل خام یا کنسرو از گیل در معالجه اسهال ساده اثر قطعی دارد.

خوردن از گیل خام و خصوصا نارس آن که تانن بیشتری دارد در معالجه خونریزی های داخلی مانند: بواسیر، خونریزی رحمی و غیره اثر شفا بخش دارد.

ازگیل در معالجه ورم روده به کار می رود، به این منظور باید ۲۳۰ گرم از گیل رسیده را پس از جدا کردن پوست و دانه، در کمی شیر حل نموده و مصرف نمود.

  • در معالجه زخم دهان و تورم مخاط گلو مؤثر است.
  • از گیل قابض کننده رو دهها است.
  • از گیا کار روده ها را تنظیم می کند.
  • از گیل ادرار آور است.

از گیل دارای اسیا مالیک، تانن، اسید سیتریک و اسید تاتاریک است و از نظر غذایی شبیه «به» است. از گیل میوه ای بسیار مقوی است زیرا قادرت أسمزی خون را بالا می برد.

مضرات:

زیاده روی در خوردن ازگیل برای کلیه ها مضر بوده و اشخاصی که مبتلا به ناراحتی های کلیوی می باشند مجاز به خوردن ازگیل نمی باشند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

17 − 8 =