Take a fresh look at your lifestyle.

آشنایی با خواص انبه

97

انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا ۱۰ متر می رسد. منشأ انبه هند و مالزی و برمه می باشد ولی هم اکنون در تمام مناطق استوایی و حاره کشت می شود. انبه از ۴۰۰۰ سال پیش وجود داشته است. برگهای این درخت نیزه ای شکل، گل های آن زرد یا قرمز رنگ و بصورت خوشه ای وجود دارد. میوه آن که انبه یا منگو نامیده می شود بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع و شیرین بوده و دارای هسته ای نسبتا بزرگ است. انبه در اوائل ماه می می رسد و تا اوائل سپتامبر موجود است. شکوفه های درختان انبه در مناطقی که برای ۴ ماه باران خوبی می بارد و به دنبال آن هوای خشک می آید میوه می دهند. بارش، مه آلود بودن، با هوای ابری در زمان گل دادن، لقاح و بازدهی محصول تاثیر می گذارد.

انواع انبه

انبه ها نوع میوه هایی منحنی (خمیده) با پوست سبز، مایل به صورتی، طلایی یا قرمز و نارنجی زیبا، بسیار معطر و در برگیرنده دانه های کرکین پهن و خیلی بزرگ هستند. تنوعات زیادی در این میوه موجود است. آنها می توانند گرد، بیضی، قلوهای شکل باشند.. هر کدام از این میوه ها طعم، مزه و استحکام مغز ساقه خود را دارند. انبه نارسیده – حاوی آب، سلولز، املاح معدنی قابل حل (پتاسیم، اسید تارتاریک و اسید سیتریک) املاح معدنی غیر قابل حل و … می باشد.

انبه؛ میوه ای برای تقویت بینایی

انبه یک میوه گرمسیری است و اولین بار در هندوستان و نواحی استوایی کاشته شد. در نواحی استوایی درخت انبه چندین بار در سال بار میدهد. انبه نه تنها میوه خوشمزه ای است، بلکه غنی از ویتامین، املاح و آنتی اکسیدان هاست. دارای فیبر زیادی است، ولی کالری و سدیم آن کم است. فاقد کلسترول و چربی اشباع است. انبه یکی از منابع غنی ویتامین A است. همچنین دارای مقادیر کافی ویتامین C ویتامین B، پتاسیم، کلسیم و آهن است. ویتامین A در تقویت بینایی چشم و حفظ سلامتی دندان ها، پوست، استخوان، غشاهای مخاطی و بافت های نرم بدن نقش مهمی دارد. نصف میوهی انبه ی متوسط معادل یک واحد میوه است و ۷۰ کالری انرژی دارد. طعم انبه رسیده و تازه شبیه مخلوطی از طعم هلو و آناناس است و بسیار آبدار و خوشمزه می باشد.

خواص و اثرات سلامتی انبه

۱ انبه بسیار مقوی بوده و تقویت کننده بدن است.

٢. انبه تقویت کننده قوای جنسی است.

۳. رنگ صورت را درخشان می کند.

۴. دهان را خوشبو می کند.

۵. ادرار آور است.

۶. یبوست را برطرف می کند.

۷. انبه دارای مقدر زیادی اسید گالیک است. بنابراین سیستم هضم را ضد عفونی و تمیز می کند.

۸. انبه تمیز کننده خون می باشد.

۹. خوردن انبه بوی بد بدن را از بین می برد.

۱۰. انبه حرارت بدن را کاهش می دهد و تب را پایین می آورد.

۱۱. برای رفع اسهال مفید است.

۱۲. خوردن انبه، سر درد، تنگی نفس و سرفه را از بین می برد.

۱۳. برای درمان بواسیر مفید است.

۱۴. عطش را برطرف می کند.

۱۵. انبه چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آن را با سکنجبین بخورند.

خواص مغز هسته انبه

انبه دارای هسنه بزرگی است که در وسط آن مغز آن قرار دارد که بجای مغز بادام می توان از آن در شیرینی جات استفاده کرد. مغز هسته انبه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.

۱. خوردن مغز هسته اسهال را برطرف می کند.

۲. برای معالجه سرماخوردگی مصرف می شود.

٣. سرفه های سخت را درمان می کند.

۴. درمان کننده بواسیر خونی است.

۵ خانم هایی که دچار خونریزی از رحم می باشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند برای رفع آن باید از مغز انبه استفاده کنند.

۶. مغز هسته انبه کرم کش و ضد اسهال است.

۷. برای تسکین آسم و تنگی نفس مفید است. ۸ ضد استفراغ است.

دیگر خواص درخت انبه

۱. گل انبه سرد و خشک است واسهال را رفع می کند.

٢. اگر شکوفه درخت انبه را خث شکر بخورند سرعت انزال را معالج

٣. صمغ درخت انبه را با روغن است.

۴. برای برطرف کردن ریزش مو ۵. برای تقویت دندان و لثه دم کرده برگ

۶. از میوه و پوست انبه علاوه بر قابض است. همچنین غرغره این ع است.

۷. پوست آن دارای ۱۵ تا ۱۸ د کوبیده آن به میزان دو مرتبه در رو

۸. انبه ابتدا گس و بعد ترش میشود و در اثر زیاد ماندن بر روی درخت کم کم شیرین می شود.

۹. میوه آن بوی خوشی مثل عنبر د ارد دهان را خوشبو میکند و رنگ چهره را باز میکند

۱۰. تقویت کننده جسم، روح و دستگاه گوارش است.

۱۱. کلیه و مثانه را تقویت می کند.

۱۲. برای بهبود سرفه، تنگی نفس انواع سردرد اسهال و دردهای قولنجی مفید است

۱۳. عطش را رفع می کند.

۱۴. برای چاق شان افراد لاغر

۱۵. ادرار آور و ملین است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دو × 4 =