Take a fresh look at your lifestyle.

خواص آلو سیاه

904

آشنایی با خواص آلو سیاه

آلو بیشتر به صورت تازه مصرف می شود؛ اما می توان آن را پهلوی کیک و سالاد و غذاها اضافه کرد یا به صورت کمپوت و مربا مصرف کرد. نوع خشک این میوه را می توان در جای خشک و خنک  یا در یخچال بهمدت ۶ ماه نگهداری کرد. در طب چینی، آب آلو به عنوان «اکسیر صبحانه برای سم زدایی و شادابی بدن بعد از خواب توصیه شده است.

تأثیر آلو در سلامت بدن

آلو یکی از منابع خوب آنتی اکسیدان هاست. این میوه حاوی مقادیر مناسبی از ترکیبات فنلی و بتاکاروتن است که با اثر آنتی اکسیدانی خود رادیکال های آزاد اکسیژن را خنثی می کند. رادیکال های آزاد اکسیژن تأثیرات مخربی در بدن اعمال می کند؛ زیرا این رادیکال های آزاد با اکسیداسیون چربی ها در بدن سبب می شود که چربی همواره در رگها رسوب کند و گرفتگی عروق پیش آید. این فرایندها جزء عوامل اصلی بروز بیماریهای قلبی – عروقی است. یکی دیگر از مضرات رادیکال های آزاد اکسیژن تخریب «دی ان ای( DNA)» است. چنانچه DNA آسیب ببیند، احتمال تولید سلولهای سرطانی در بدن به شدت افزایش می یابد. یکی دیگر از مضرات رادیکال های آزاد افزایش احتمال بروز استئو آرتریت است که منشأ پیدایش بیماری هایی نظیر آرتریت روماتوئید است. آلو یکی از منابع غنی پتاسیم است. تحقیقات انجام گرفته در سالهای اخیر تأثیر پتاسیم را در کاهش فشار خون نشان داده اند. با توجه به اینکه آلو حاوی سدیم کم است، مصرف متعادل آن در تنظیم فشار خون مؤثر است. یکی دیگر از ترکیبات در خور توجه در این میوه فیبر است. فیبرها سبب کاهش سرعت جذب مواد مغذی، بویژه قندها، شده و در عین حال میزان حساسیت به انسولین را نیز افزایش می دهد. بنابر این، مصرف آلو در تنظیم قند خون مؤثر است.

یکی از خواص شناخته شده آلو پیشگیری از یبوست است. این اثر نیز به واسطه وجود فیبر است. در این مورد، آلو از دو طریق عمل می کند: اولا فیبر که غذای باکتری های روده بزرگ است با آلو تأمین می شود و با تخمیر فیبر با باکتری ها، حجم مدفوع زیاد می شود. در نتیجه، سرعت و قدرت انقباضات دیواره عضلانی روده بیشتر می شود. این کار باعت خروج سریع تر مواد زاید می شود. ثانیا ألو و آب آلو حاوی مشتقات ماده ای به نام هیدروکسی فنیلیا تین است که عضلات صاف د این تحریک باعث شروع افزایش فعالیت در رود افزایش سرعت حرکت مدفوع کمک می کند. همه ۱۰ گرم قند سوربیتول موجود است که سوربیتول نیز خاصیت ملین دارد.

علاوه بر اثرهای یاد شده، فیبر موجود در آلو مفید روده می شود و این امر از رشد باکتریهای در عین حال، بر اثر تخمیر فیبر در داخل روده، ا انرژی برای سلولهای روده است و به این ترتیب کمک می کند.

گیاهخواران و افرادی که مقادیر کمی گوشت قر خطر دریافت ناکافی آهن و تهی شدن ذخایر آهن – به کم خونی منجر می شود که خستگی مفرط و از ولی باید توجه داشت که آلو خشک منبع خوب اهن گیاهی است.

همچنین، آشپزها و کسانی که تمایل ندارند از چربی و کره یا مارگارین در دستورهای خود استفاده کنند میتوانند از پوره آلو خشک در دستورهای خود نظیر کیک میوه ها و برانی شکلات یا کیک هویج استفاده کنند که ماهیتی جویدنی و نرم دارند .پوره الو خشک به حجم و مقدار دستور غذایی می افزاید و در عین حال حاوی چربی هم نیست بنابراین استفاده از الو خشک برای افرادی مناسب است که برنامه کم چربی داشته باشند و تمایل به خوردن هله و هوله شیرین دارند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 + شش =